Θανάσης Μουσιώλης's blog

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ;

Η αυχενική διαφάνεια είναι η ποσότητα του υγρού που υπάρχει πίσω από τον αυχένα του μωρού. Όλα τα μωρά στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης έχουν λίγο υγρό πίσω από τον αυχένα τους και με τη βοήθεια των υπερήχων μπορούμε να μετρήσουμε με ακρίβεια χιλιοστού το πάχος της αυχενικής διαφάνειας.

ΚΑΦΕΪΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Η καφεΐνη είναι ένα από τα πιο αγαπημένα διεγερτικά στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Αλλά τώρα που είστε έγκυος, ίσως πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στην ποσότητα της καφεΐνης που προσλαμβάνετε καθημερινά.

Μερικές πληροφορίες για την καφεΐνη

 Η καφεΐνη είναι διεγερτικό και διουρητικό. Σαν διεγερτικό, αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς (ταχυκαρδία) και ανεβάζει την αρτηριακή πίεση, πράγματα που, γενικά, δεν συνιστώνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 35; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Ακούμε από αρκετές γυναίκες που μας συμβουλεύονται για το αν θα πρέπει να κάνουν αμνιοπαρακέντηση με μοναδικό κριτήριο την ηλικία τους. Πιο συγκεκριμένα, τους γίνεται σύσταση να κάνουν αμνιοπαρακέντηση αν είναι πάνω από 35 χρονών.

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Διάγνωση ανεπάρκειας (φυσήματος) βαλβίδας σε έμβρυο από το 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Πρόσφατα, αντιμετωπίσαμε μία περίπτωση ανεπάρκειας τριγλώχινας βαλβίδας σε έμβρυο, στα πλαίσια του προγεννητικού ελέγχου (αυχενική διαφάνεια). Η τριγλώχινα βαλβίδα συνδέει τον δεξιό κόλπο με τη δεξιά κοιλία της καρδιάς.
Η διαπίστωση έγινε στις 12 εβδομάδες (3ο μήνα). Η ανεπάρκεια της τριγλώχινας βαλβίδας 1) αυξάνει (λίγο) την πιθανότητα για σύνδρομο Down (Τρισωμία 21) ή 2) σημαίνει μια δυσπλασία της βαλβίδας (κακή κατασκευή).

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΤΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ: ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΓΚΥΟΣ;

Σε όλες τις γυναίκες που έρχονται στο Ιατρείο και είναι πάνω από τα 30, πάντα κάνουμε μια κουβέντα για τη γονιμότητα και τη σχέση της με την ηλικία. Όλες οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι η γονιμότητα τους μέχρι τα 35 είναι περίπου σταθερή, μετά τα 35 αρχίζει και πέφτει όσο περνάνε τα χρόνια και μετά τα 40 πέφτει κατακόρυφα.

Μια γυναίκα γεννιέται με περίπου 1 εκατομμύριο ωάρια (αβγά) σαν απόθεμα στις ωοθήκες της. Αυτά σταδιακά εξαντλούνται σταδιακά και έτσι στην εμμηνόπαυση απομένουν περίπου χίλια ωάρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ [2018]

Οι επαναλαμβανόμενες αποβολές είναι ένα σχετικά συχνό πρόβλημα στην προσπάθεια για επίτευξη εγκυμοσύνης και αποτελεί αίτιο στεναχώριας και απογοήτευσης σε πολλές γυναίκες και ζευγάρια. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να βρεθούν τα  αίτια και να προσπαθήσουν να αντιμετωπιστούν κατάλληλα. Σε κάποιες περιπτώσεις, δεν μπορεί να ανευρεθεί το ακριβές αίτιο και αυτές οι περιπτώσεις ονομάζονται "ανεξήγητες". Δίνονται διάφορες εμπειρικές ή όχι θεραπείες προσπαθώντας να διατηρηθεί η εγκυμοσύνη.

10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΕΝΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ

Ο φυσιολογικός τοκετός είναι ο προτιμότερος τρόπος γέννησης ενός μωρού. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μια γυναίκα μπορεί να γεννήσει φυσιολογικά μιας και είναι πλασμένη για να το πετύχει. Υπάρχουν τρόποι και tips για να μπορέσετε να πετύχετε το φυσιολογικό τοκετό που επιθυμείτε. Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να είστε ενημερωμένη και για να ενημερώσετε μια γυναίκα που πιθανόν να ενδιαφέρεται.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ, ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ & ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ: Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της χρήσης αντισυλληπτικών στις γυναίκες με ημικρανίες;

Πολλές γυναίκες παραπονιούνται για πονοκεφάλους και ημικρανίες. Κάποιες, τις εμφανίζουν κοντά στην περίοδο ενώ άλλες τις εμφανίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.

Pages