Θανάσης Μουσιώλης's blog

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 5 ΧΡΟΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Είναι συγκινητικό ότι κλείνουμε πλέον τα 5 χρόνια λειτουργίας του Ιατρείου! Η μεγάλη σας ανταπόκριση όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο στυλοβάτης μας, η έμπνευσή μας και ο καθοδηγητής για να συνεχίσουμε έτσι και για τα επόμενα χρόνια!

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Περιορισμοί της τεχνολογίας του ΝΙΡΤ (Μη επεμβατικού προγεννητικού ελέγχου- Non Invasive Prenatal Testing)

Εδώ και περίπου μια δεκαετία, στα πλαίσια του προγεννητικού ελέγχου, έχουμε τη δυνατότητα του μη επεμβατικού προγεννητικού ελέγχου. Συνοπτικά, μπορούμε με μια αιμοληψία από τη μητέρα να ανιχνεύσουμε χρωμοσωμικές και άλλες γονιδιακές ανωμαλίες του εμβρύου. Αυτό είναι δυνατόν γιατί μέσα στο αίμα της μητέρα κυκλοφορεί λίγο από το γενετικό υλικό (DNA)του μωρού.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ: In Situ Πορογενής Καρκίνος Μαστού σε νεαρή γυναίκα

Το Ιατρείο Μαστού ξεκίνησε με την ελπίδα περισσότερες γυναίκες να φτάσουν σε έγκαιρη διάγνωση και γρήγορη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων των μαστών τους. Τις περισσότερες φορές, η εξέταση είναι καθησυχαστική και η γυναίκα επιστρέφει στη ζωή της χωρίς περαιτέρω ενέργειες.

ΣΧΙΣΤΙΕΣ ΧΕΙΛΟΥΣ- ΥΠΕΡΩΑΣ (λαγόχειλο- λυκόστομα)

Τι είναι οι σχιστίες;
Είναι ένα κενό που δημιουργείται κατά την κατασκευή του προσώπου και μπορεί να επηρεάσει το άνω χείλος και/ ή την οροφή του στόματος (υπερώα). Είναι εμφανής ήδη από τη γέννηση του μωρού.

Location

Greece
GR

"Στο σπίτι με τον βασανιστή μου"

Σε μια πόλη της Γαλλίας, λίγες μέρες πριν, μια γυναίκα πήγε σε ένα φαρμακείο και ζήτησε τη “μάσκα 19”. Λίγες ώρες μετά, ο σύζυγός της συνελήφθη από τη Γαλλική αστυνομία. Η γυναίκα δεν έψαχνε κάποιο προϊόν αλλά είχε χρησιμοποιήσει έναν κωδικό (μια κίνηση που είχε ξεκινήσει από την Ισπανία) για να ενημερώσει για την κατάστασή της και να ζητήσει βοήθεια. Ήταν θύμα κακοποίησης από το σύζυγό της.

ΕΓΚΥΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19. Οδηγίες του Αμερικάνικου κέντρου ελέγχου των λοιμώξεων (CDC)

 Infographic coronavirus

Έγκυες και κορονοϊός

E: Είναι οι έγκυες πιο ευάλωτες στη μόλυνση ή σε αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια, επιπλοκές ή θάνατο από τον κορονοϊό COVID-19, σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό;

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ: Επείγουσα περίδεση τραχήλου

Ο τράχηλος είναι το κομμάτι εκείνο της μήτρας που επιτρέπει στο έμβρυο να παραμείνει μέσα στη μήτρα για όλο το χρονικό διάστημα μιας εγκυμοσύνης. Η σύστασή του είναι σκληρή και μαλακώνει μόνο όταν ξεκινήσει ο τοκετός ή αν επιδράσουμε με φάρμακα πρόκλησης τοκετού (προσταγλανδίνες).

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ;

Η αυχενική διαφάνεια είναι η ποσότητα του υγρού που υπάρχει πίσω από τον αυχένα του μωρού. Όλα τα μωρά στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης έχουν λίγο υγρό πίσω από τον αυχένα τους και με τη βοήθεια των υπερήχων μπορούμε να μετρήσουμε με ακρίβεια χιλιοστού το πάχος της αυχενικής διαφάνειας.

ΚΑΦΕΪΝΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Η καφεΐνη είναι ένα από τα πιο αγαπημένα διεγερτικά στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Αλλά τώρα που είστε έγκυος, ίσως πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στην ποσότητα της καφεΐνης που προσλαμβάνετε καθημερινά.

Μερικές πληροφορίες για την καφεΐνη

 Η καφεΐνη είναι διεγερτικό και διουρητικό. Σαν διεγερτικό, αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς (ταχυκαρδία) και ανεβάζει την αρτηριακή πίεση, πράγματα που, γενικά, δεν συνιστώνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Pages