Blogs

ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 35; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Ακούμε από αρκετές γυναίκες που μας συμβουλεύονται για το αν θα πρέπει να κάνουν αμνιοπαρακέντηση με μοναδικό κριτήριο την ηλικία τους. Πιο συγκεκριμένα, τους γίνεται σύσταση να κάνουν αμνιοπαρακέντηση αν είναι πάνω από 35 χρονών.

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Διάγνωση ανεπάρκειας (φυσήματος) βαλβίδας σε έμβρυο από το 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Πρόσφατα, αντιμετωπίσαμε μία περίπτωση ανεπάρκειας τριγλώχινας βαλβίδας σε έμβρυο, στα πλαίσια του προγεννητικού ελέγχου (αυχενική διαφάνεια). Η τριγλώχινα βαλβίδα συνδέει τον δεξιό κόλπο με τη δεξιά κοιλία της καρδιάς.
Η διαπίστωση έγινε στις 12 εβδομάδες (3ο μήνα). Η ανεπάρκεια της τριγλώχινας βαλβίδας 1) αυξάνει (λίγο) την πιθανότητα για σύνδρομο Down (Τρισωμία 21) ή 2) σημαίνει μια δυσπλασία της βαλβίδας (κακή κατασκευή).

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΤΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ: ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΓΚΥΟΣ;

Σε όλες τις γυναίκες που έρχονται στο Ιατρείο και είναι πάνω από τα 30, πάντα κάνουμε μια κουβέντα για τη γονιμότητα και τη σχέση της με την ηλικία. Όλες οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι η γονιμότητα τους μέχρι τα 35 είναι περίπου σταθερή, μετά τα 35 αρχίζει και πέφτει όσο περνάνε τα χρόνια και μετά τα 40 πέφτει κατακόρυφα.

Μια γυναίκα γεννιέται με περίπου 1 εκατομμύριο ωάρια (αβγά) σαν απόθεμα στις ωοθήκες της. Αυτά σταδιακά εξαντλούνται σταδιακά και έτσι στην εμμηνόπαυση απομένουν περίπου χίλια ωάρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ [2018]

Οι επαναλαμβανόμενες αποβολές είναι ένα σχετικά συχνό πρόβλημα στην προσπάθεια για επίτευξη εγκυμοσύνης και αποτελεί αίτιο στεναχώριας και απογοήτευσης σε πολλές γυναίκες και ζευγάρια. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να βρεθούν τα  αίτια και να προσπαθήσουν να αντιμετωπιστούν κατάλληλα. Σε κάποιες περιπτώσεις, δεν μπορεί να ανευρεθεί το ακριβές αίτιο και αυτές οι περιπτώσεις ονομάζονται "ανεξήγητες". Δίνονται διάφορες εμπειρικές ή όχι θεραπείες προσπαθώντας να διατηρηθεί η εγκυμοσύνη.

10 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΕΝΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ

Ο φυσιολογικός τοκετός είναι ο προτιμότερος τρόπος γέννησης ενός μωρού. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων μια γυναίκα μπορεί να γεννήσει φυσιολογικά μιας και είναι πλασμένη για να το πετύχει. Υπάρχουν τρόποι και tips για να μπορέσετε να πετύχετε το φυσιολογικό τοκετό που επιθυμείτε. Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να είστε ενημερωμένη και για να ενημερώσετε μια γυναίκα που πιθανόν να ενδιαφέρεται.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ, ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ & ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ: Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της χρήσης αντισυλληπτικών στις γυναίκες με ημικρανίες;

Πολλές γυναίκες παραπονιούνται για πονοκεφάλους και ημικρανίες. Κάποιες, τις εμφανίζουν κοντά στην περίοδο ενώ άλλες τις εμφανίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.

ΟΞΕΙΕΣ & ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΟΥΣΕΣ ΚΥΣΤΙΤΙΔΕΣ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ;

Τι είναι η κυστίτιδα;

Η κυστίτιδα είναι η φλεγμονή της ουροδόχου κύστης που συνήθως προκαλείται από μια μόλυνση από κάποιο μικρόβιο. Το συχνότερο μικρόβιο είναι το κολοβακτηρίδιο E. Coli. Είναι μια πολύ συχνή ουρολοίμωξη, ειδικά στις γυναίκες. Τις περισσότερες φορές δεν δημιουργεί επιπλοκές και σοβαρά προβλήματα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να περάσει από μόνη της σε λίγες μέρες.

Τι είναι οι υποτροπιάζουσες κυστίτιδες;

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δεχόμαστε είναι για το πως πρέπει να γίνεται η περιποίηση της ευαίσθητης περιοχής. Η περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας (αιδοίο) είναι εκτεθειμένη σε διάφορους χημικούς, μικροβιακούς και μηχανικούς παράγοντες που μπορεί να δημιουργήσουν ενοχλήσεις.

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο Διαδίκτυο, ανταλλαγές απόψεων μεταξύ γυναικών, συνήθειες που μάθαμε από τις μητέρες μας που πολλές φορές είναι αλληλοσυγκρουόμενες, αντιφατικές και προκαλούν σύγχυση.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ: ΧΟΛΟΣΤΑΣΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Πρόσφατα, αντιμετωπίσαμε στο Ιατρείο ένα περιστατικό χολόστασης της εγκυμοσύνης. Πρόκειται για έγκυο γυναίκα στο δεύτερο της παιδί. Στο προηγούμενο, είχε εμφανίσει επίσης μια ήπια μορφή της χολόστασης για την οποία δεν χρειάστηκε κάποια παρέμβαση. Στην τωρινή εγκυμοσύνη, η διαταραχή εμφανίστηκε από την 30η εβδομάδα περίπου και χρειάστηκε θεραπεία για να διορθώσουμε την κατάσταση.

Τι είναι η χολόσταση της εγκυμοσύνης;

Pages