Το ιστολόγιο του/της Θανάσης Μουσιώλης

ΤΕΣΤ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Αν νομίζετε ότι είστε έγκυος, και έχετε καθυστέρηση, το να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα ώστε να αναζητήσετε φροντίδα και υποστήριξη. Αν χρησιμοποιηθεί με τον σωστό τρόπο, τα τεστ εγκυμοσύνης του εμπορίου έχουν ακρίβεια που φτάνει και το 99%. Αν το τεστ εγκυμοσύνης λέει ότι είστε έγκυος, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας πληροφορήσουμε για το πως μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε με σιγουριά καθώς και για τα επόμενα βήματα!

ΚΑΛΑ ΝΕΑ: ΣΥΝΤΟΜΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΩΝ

Η Γυναικεία Φύση είναι συνυφασμένη με τη Δημιουργία Ζωής. Αυτό το θαύμα, αλλάζει τη γυναίκα, την ολοκληρώνει και αποτελεί, ίσως, την πιο σημαντική στιγμή στη ζωή της. Έτσι, αν μια γυναίκα, για οποιουσδήποτε λόγους, αποφασίσει να διακόψει μια κύηση, αυτή η απόφαση είναι πάντα δύσκολο να παρθεί. Πέρα από τη σωματική επιβάρυνση, αυτή που παραμένει ανεξίτηλη είναι η ψυχολογική επιβάρυσνη, καθώς και πολλά αρνητικά συναισθήματα που συντροφεύουν τη γυναίκα στο υπόλοιπο της ζωής της.

ΧΑΜΗΛΗ ΠΡΟΣΦΥΣΗ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ: ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ;

 

Τι είναι ο πλακούντας χαμηλής πρόσφυσης;

Ο πλακούντας αποτελεί τον αιμοδότη και τον πνεύμονα του μωρού σε όλη τη διάρκεια της ζωής του μέσα στη μήτρα. Η θέση στην οποία εμφυτεύεται στην αρχή της εγκυμοσύνης είναι, λίγο- πολύ, τυχαία. Αν η εμφύτευση του πλακούντα γίνει πολύ χαμηλά στη μήτρα, κοντά στο άνοιγμα του τραχήλου, τότε ο πλακούντας ονομάζεται “χαμηλής πρόσφυσης”

ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΧΕΙΑΣ

ΣΚΗΝΗ 1η: Έχετε καθυστέρηση, κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης και το αποτέλεσμα βγαίνει θετικό: Είστε έγκυος!!!

ΣΚΗΝΗ 2η: Πεταλούδες πετάνε στο σκηνικό, λουλούδια ανθίζουν, οι πρωταγωνιστές (και ένα μπαλέτο) χαμογελούν και χορεύουν, ακούγεται μουσική από μιούζικαλ του Hollywood και όλοι είναι ευτυχισμένοι με την εγκυμοσύνη σας. Εσείς η ίδια αισθάνεστε να πλημμυρίζετε από αισθήματα αγάπης, ανυπομονησίας να κρατήσετε το αγγελούδι σας στην αγκαλιά σας, το μητρικό σας φίλτρο χτυπάει κόκκινο!!!

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Διάγνωση δεξιού αορτικού τόξου σε έμβρυο, από το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Πρόσφατα, διαγνώσαμε στο Ιατρείο μια σπάνια παραλλαγή της θέσης των αγγείων που βγαίνουν από την καρδιά ενός εμβρύου. Η διάγνωση έγινε σε εξέταση ρουτίνας του εμβρύου (υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας), στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Μπορείτε να δείτε περιγραφή του περιστατικού στο βίντεο που ακολουθεί.

ΕΞΑΡΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ. ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται Πανελλαδικά έξαρση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας.Η ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι μια εντερική λοίμωξη που προκαλείται από πολλούς ιούς, όπως οι νοροϊοί, οι ροταϊοί (υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο) και οι αδενοϊοί. Τα κύρια συμπτώματα είναι οι διάρροιες (συνήθως υδαρείς) και οι έμετοι, καθώς και ναυτία, πόνος, κράμπες στην κοιλιά, πονοκέφαλος, μυϊκοί πόνοι, κόπωση, ρίγη και πιο σπάνια πυρετός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Τα αγόρια που γεννιούνται με την εξωσωματική μέθοδο ICSI, έχουν χειρότερο σπέρμα από αγόρια φυσιολογικής σύλληψης

Η μέθοδος εξωσωματικής ICSI εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 1991- 92. Ενώ στην κλασική εξωσωματική (IVF), το σπέρμα και το ωάριο αφήνονται μαζί σε δοκιμαστικό σωλήνα για να γίνει η γονιμοποίηση, στην ICSI τοποθετούμε το σπερματοζωάριο απευθείας μέσα στο ωάριο. Αυτή η τεχνική στην αρχή χρησιμοποιούταν για περιπτώσεις που ο ανδρικός παράγοντας ήταν η βασική αιτιολογία της υπογονιμότητας.

Η ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑ

Είναι γνωστό ότι η ηλικία της γυναίκας παίζει ρόλο στη γονιμότητά της. Από κατασκευής μας, είμαστε σχεδιασμένοι να αναπαραγόμαστε σε νεαρή ηλικία. Η ... συνήθως σοφή Φύση δεν προέβλεψε όμως ότι οι γυναίκες θα σπούδαζαν, θα κάναν καριέρα ή απλά θα επέλεγαν να καθυστερήσουν τη γονιμοποίησή τους για ένα μετέπειτα στάδιο της ζωής τους!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ: ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

Αφορμή για την παρουσίαση του περιστατικού ήταν η επίσκεψη στο Ιατρείο για υπερηχογράφημα Dooplers/ ανάπτυξης μιας νεαρής μαμάς. Μας ανέφερε ότι τόσο τα υπερηχογραφήματα της

Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ASCUS

 

Το συνηθέστερο αποτέλεσμα ενός τεστ Παπ είναι ότι είναι εντελώς φυσιολογικό. Από τα, ευτυχώς, λίγα στα οποία η απάντηση δεν είναι φυσιολογική, η διάγνωση με το ονομα ASCUS (άσκους) είναι η πιο συχνή. Ο μελοδραματικός τίτλος επιλέχθηκε γιατί ένα αποτέλεσμα ASCUS πολλές φορές αποτελεί αίτιο μεγάλης ψυχολογικής επιβάρυνσης, ιατρικών παρεμβάσεων, αχρείαστων ιατρικών εξόδων ακόμα και διατάραξης της σχέσης του ζευγαριού! Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αναγκαίο να συμβεί!

Τι σημαίνει η λέξη ASCUS;

Σελίδες