Ιστολόγια

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Καθιέρωση έγγραφης συναίνεσης της μητέρας για να χορηγηθεί υποκατάστατο μητρικού γάλακτος στο νεογνό

Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού είναι καλά τεκμηριωμένα και με μια απλή αναζήτηση στο Google μπορεί μια μέλλουσα μαμά να ενημερωθεί καταλλήλως (βλέπε πχ >ΕΔΩ<).

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ- ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ

Ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου, με καλοκαιρία για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το καλοκαίρι όμως, οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες ενώ δεν σπανίζουν τα κύματα καύσωνα. Αν είστε έγκυος, η υπερβολική έκθεση στη ζέστη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα για εσάς ή το μωρό σας.

ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΟΡΙΟ

Ένα από τα θέματα που συζητάμε συχνά στο Ιατρείο με τις έγκυες είναι και η κατανάλωση αλκοόλ. Κάθε μέλλουσα μητέρα πρέπει να είναι ενήμερη για τις επιπτώσεις του αλκοόλ στο μωράκι της. Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι είναι σημαντικό να αποφεύγουν το αλκοόλ μόνο κατά το 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, αλλά υπάρχουν μερικοί μύθοι που υποστηρίζουν ότι λίγο ποτό κατά το 2ο και 30 τρίμηνο δεν κάνει κακό.

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ 1η ΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ;

Συζητώντας με πολλές γυναίκες διαπιστώνουμε ότι πολύς κόσμος θεωρεί ότι τα οστά είναι “στατικά” όργανα που δεν μεταβάλλονται με το πέρας του χρόνου. Η αλήθεια είναι πως τα οστά του οργανισμού μας μεταβάλλονται συνεχώς. Όση ώρα διαβάζετε αυτό το άρθρο, ειδικά κύτταρα του οργανισμού, οι οστεοκλάστες, καταστρέφουν παλιά τμήματα των οστών και άλλα κύτταρα, οι οστεοβλάστες, τα ξαναχτίζουν. Δυστυχώς, όσο γερνάμε, χάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα οστού από όση χτίζουμε.

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΜΙΑΣ ΥΓΙΟΥΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Είστε έγκυος; Συγχαρητήρια! Ακούτε χίλιες και μία διαφορετικές συμβουλές για την εγκυμοσύνη σας και έχετε μπερδευτεί; Τα πράγματα, κατά βάση, είναι εξαιρετικά απλά! Μαζεψαμε τα δέκα (και μοναδικά) πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

1) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ FETAL MEDICINE FOUNDATION (UK)

Κάθε έτος, το Fetal Medicine Foundation του καθηγητή Κ. Νικολαΐδη που βρίσκεται στο Λονδίνο, ζητά από τους γιατρούς να υποβάλλουν για έγκριση τα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους έτσι ώστε να γίνει έλεγχος και να πιστοποιηθούν για να συνεχίσουν να πραγματοποιούν υπερηχογραφήματα αυχενικής διαφάνειας, β' επιπέδου, Dopplers κλπ. Αυτό εξασφαλίζει, ως ένα βαθμό, την επάρκεια των ικανοτήτων του Ιατρού και των μηχανημάτων για την ασφαλή πραγματοποίηση όλων των εξετάσεων του προγεννητικού ελέγχου.

ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΤΥΛΙΞΗ ΤΟΥ ΟΜΦΑΛΙΟΥ ΛΩΡΟΥ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗΣ ΤΟΜΗΣ;

Τι είναι η περιτύλιξη του ομφάλιου λώρου;

ΤΕΣΤ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Αν νομίζετε ότι είστε έγκυος, και έχετε καθυστέρηση, το να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα ώστε να αναζητήσετε φροντίδα και υποστήριξη. Αν χρησιμοποιηθεί με τον σωστό τρόπο, τα τεστ εγκυμοσύνης του εμπορίου έχουν ακρίβεια που φτάνει και το 99%. Αν το τεστ εγκυμοσύνης λέει ότι είστε έγκυος, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας πληροφορήσουμε για το πως μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε με σιγουριά καθώς και για τα επόμενα βήματα!

ΚΑΛΑ ΝΕΑ: ΣΥΝΤΟΜΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΩΝ

Η Γυναικεία Φύση είναι συνυφασμένη με τη Δημιουργία Ζωής. Αυτό το θαύμα, αλλάζει τη γυναίκα, την ολοκληρώνει και αποτελεί, ίσως, την πιο σημαντική στιγμή στη ζωή της. Έτσι, αν μια γυναίκα, για οποιουσδήποτε λόγους, αποφασίσει να διακόψει μια κύηση, αυτή η απόφαση είναι πάντα δύσκολο να παρθεί. Πέρα από τη σωματική επιβάρυνση, αυτή που παραμένει ανεξίτηλη είναι η ψυχολογική επιβάρυσνη, καθώς και πολλά αρνητικά συναισθήματα που συντροφεύουν τη γυναίκα στο υπόλοιπο της ζωής της.

ΧΑΜΗΛΗ ΠΡΟΣΦΥΣΗ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ: ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ;

 

Τι είναι ο πλακούντας χαμηλής πρόσφυσης;

Ο πλακούντας αποτελεί τον αιμοδότη και τον πνεύμονα του μωρού σε όλη τη διάρκεια της ζωής του μέσα στη μήτρα. Η θέση στην οποία εμφυτεύεται στην αρχή της εγκυμοσύνης είναι, λίγο- πολύ, τυχαία. Αν η εμφύτευση του πλακούντα γίνει πολύ χαμηλά στη μήτρα, κοντά στο άνοιγμα του τραχήλου, τότε ο πλακούντας ονομάζεται “χαμηλής πρόσφυσης”

Σελίδες