Ιστολόγια

ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ & ΤΡΑΧΗΛΟΥ: Η σημασία της έγκυρης διάγνωσης για την αποφυγή άσκοπων χειρουργείων

 Στο γυναικείο γεννητικό σύστημα, συναντάμε σχετικά συχνά πολύποδες, που μπορύν να αναπτυχθούν σε διάφορα σημεία, συνηθέστερα σε τράχηλο και ενδομήτριο.

Τι είναι ο πολύποδας;

ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ: ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ! ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Τι είναι τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων;

7 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΡΙ!

Τα καλά μιας καλοκαιρινής εγκυμοσύνης

Για όσες είχατε τελευταία περίοδο προς τα τέλη του προηγούμενου έτους, η πιθανή ημερομηνία τοκετού βγαίνει κάπου στον Σεπτέμβριο. Όλα καλά λοιπόν εκτός ίσως από τις σκέψεις που κάνετε ότι το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης θα το περάσετε μέσα στο ωραίο (και ζεστό!) ελληνικό καλοκαίρι... Όχι πολύ καλή ιδέα, σωστά; Ήδη ζεσταίνεστε αρκετά, οπότε σκέφτεστε ότι τα πράγματα θα είναι αρκετά χειρότερα με τους καύσωνες και τη μεγαλύτερη κοιλιά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Κλειστό το Ιατρείο μέχρι τις 9/ 7/ 2017

Όλοι χρειαζόμαστε μια σύντομη ανάπαυλα για επαναφόρτιση των μπαταριών! Έτσι, το Ιατρείο θα παραμείνει κλειστό από  τις 30/ 6/ 2017 ως και τις 9/ 7/ 2017. Κοντά σα ξανά από τις 10 Ιουλίου! Για επείγοντα γυναικολογικά και μαιευτικά περιστατικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο κινητό 6974 838 912

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Καθιέρωση έγγραφης συναίνεσης της μητέρας για να χορηγηθεί υποκατάστατο μητρικού γάλακτος στο νεογνό

Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού είναι καλά τεκμηριωμένα και με μια απλή αναζήτηση στο Google μπορεί μια μέλλουσα μαμά να ενημερωθεί καταλλήλως (βλέπε πχ >ΕΔΩ<).

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ- ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ

Ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου, με καλοκαιρία για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το καλοκαίρι όμως, οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες ενώ δεν σπανίζουν τα κύματα καύσωνα. Αν είστε έγκυος, η υπερβολική έκθεση στη ζέστη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα για εσάς ή το μωρό σας.

ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΟΡΙΟ

Ένα από τα θέματα που συζητάμε συχνά στο Ιατρείο με τις έγκυες είναι και η κατανάλωση αλκοόλ. Κάθε μέλλουσα μητέρα πρέπει να είναι ενήμερη για τις επιπτώσεις του αλκοόλ στο μωράκι της. Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι είναι σημαντικό να αποφεύγουν το αλκοόλ μόνο κατά το 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, αλλά υπάρχουν μερικοί μύθοι που υποστηρίζουν ότι λίγο ποτό κατά το 2ο και 30 τρίμηνο δεν κάνει κακό.

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ: ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ 1η ΜΟΥ ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ;

Συζητώντας με πολλές γυναίκες διαπιστώνουμε ότι πολύς κόσμος θεωρεί ότι τα οστά είναι “στατικά” όργανα που δεν μεταβάλλονται με το πέρας του χρόνου. Η αλήθεια είναι πως τα οστά του οργανισμού μας μεταβάλλονται συνεχώς. Όση ώρα διαβάζετε αυτό το άρθρο, ειδικά κύτταρα του οργανισμού, οι οστεοκλάστες, καταστρέφουν παλιά τμήματα των οστών και άλλα κύτταρα, οι οστεοβλάστες, τα ξαναχτίζουν. Δυστυχώς, όσο γερνάμε, χάνουμε μεγαλύτερη ποσότητα οστού από όση χτίζουμε.

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΜΙΑΣ ΥΓΙΟΥΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Είστε έγκυος; Συγχαρητήρια! Ακούτε χίλιες και μία διαφορετικές συμβουλές για την εγκυμοσύνη σας και έχετε μπερδευτεί; Τα πράγματα, κατά βάση, είναι εξαιρετικά απλά! Μαζεψαμε τα δέκα (και μοναδικά) πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

1) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ FETAL MEDICINE FOUNDATION (UK)

Κάθε έτος, το Fetal Medicine Foundation του καθηγητή Κ. Νικολαΐδη που βρίσκεται στο Λονδίνο, ζητά από τους γιατρούς να υποβάλλουν για έγκριση τα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους έτσι ώστε να γίνει έλεγχος και να πιστοποιηθούν για να συνεχίσουν να πραγματοποιούν υπερηχογραφήματα αυχενικής διαφάνειας, β' επιπέδου, Dopplers κλπ. Αυτό εξασφαλίζει, ως ένα βαθμό, την επάρκεια των ικανοτήτων του Ιατρού και των μηχανημάτων για την ασφαλή πραγματοποίηση όλων των εξετάσεων του προγεννητικού ελέγχου.

Σελίδες