Ιστολόγια

Ο Οκτώβριος είναι μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού;

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο δεύτερος συχνότερος καρκίνος των γυναικών μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Για τις γυναίκες που δεν καπνίζουν, ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα διαγνωστούν με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Μετφορμίνη και εγκυμοσύνη, ποιές γυναίκες μπορούν να βοηθηθούν;

Πρόσφατα εκδόθηκαν από το Βρεττανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (RCOG) οι αναθεωρημένες οδηγίες σχετικά με τη χρήση της μετφορμίνης στις γυναίκες που επιθυμούν εγκυμοσύνη.

ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟΣ ΟΜΑΔΑΣ Β ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ. ΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ;

Ο αιμολυτικός στρεπτόκοκκος ομάδας Β (Group B Strep, GBS) είναι ένα μικρόβιο που συχνά αποικίζει την περιοχή του κόλπου και του πρωκτού. Στις γυναίκες που είναι έγκυες, τις περισσότερες φορές, δεν θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο μωρό αν κολλήσει το μικρόβιο κατά τη διάρκεια του τοκετού. Ωστόσο, υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος το νεογέννητο να κολλήσει το μικρόβιο όπως περνάει μέσα από τον κόλπο.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για το μωρό αν κολλήσει τον στρεπτόκοκκο ομάδας Β;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Η έκθεση του νεογέννητου από καισαρική τομή στα κολπικά υγρά (vaginal seeding) ίσως κάνει περισσότερο κακό παρά καλό

Τα οφέλη του κολπικού τοκετού είναι πολλά και αδιαμφισβήτητα. Μεταξύ των άλλων, φαίνεται ότι η έκθεση του εμβρύου στα υγρά του κόλπου, καθώς γεννιέται φυσιολογικά, δίνει πλεονεκτήματα στο νεογνό, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού, βοηθώντας στη δημιουργία φυσιολογικής χλωρίδας στο έντερο και μειώνοντας την πιθανότητα για την εμφάνιση άσθματος και αλλεργιών.

ΠΟΛΥΠΟΔΕΣ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ & ΤΡΑΧΗΛΟΥ: Η σημασία της έγκυρης διάγνωσης για την αποφυγή άσκοπων χειρουργείων

 Στο γυναικείο γεννητικό σύστημα, συναντάμε σχετικά συχνά πολύποδες, που μπορύν να αναπτυχθούν σε διάφορα σημεία, συνηθέστερα σε τράχηλο και ενδομήτριο.

Τι είναι ο πολύποδας;

ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ: ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ! ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Τι είναι τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων;

7 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΡΙ!

Τα καλά μιας καλοκαιρινής εγκυμοσύνης

Για όσες είχατε τελευταία περίοδο προς τα τέλη του προηγούμενου έτους, η πιθανή ημερομηνία τοκετού βγαίνει κάπου στον Σεπτέμβριο. Όλα καλά λοιπόν εκτός ίσως από τις σκέψεις που κάνετε ότι το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης θα το περάσετε μέσα στο ωραίο (και ζεστό!) ελληνικό καλοκαίρι... Όχι πολύ καλή ιδέα, σωστά; Ήδη ζεσταίνεστε αρκετά, οπότε σκέφτεστε ότι τα πράγματα θα είναι αρκετά χειρότερα με τους καύσωνες και τη μεγαλύτερη κοιλιά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Κλειστό το Ιατρείο μέχρι τις 9/ 7/ 2017

Όλοι χρειαζόμαστε μια σύντομη ανάπαυλα για επαναφόρτιση των μπαταριών! Έτσι, το Ιατρείο θα παραμείνει κλειστό από  τις 30/ 6/ 2017 ως και τις 9/ 7/ 2017. Κοντά σα ξανά από τις 10 Ιουλίου! Για επείγοντα γυναικολογικά και μαιευτικά περιστατικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο κινητό 6974 838 912

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Καθιέρωση έγγραφης συναίνεσης της μητέρας για να χορηγηθεί υποκατάστατο μητρικού γάλακτος στο νεογνό

Τα οφέλη του μητρικού θηλασμού είναι καλά τεκμηριωμένα και με μια απλή αναζήτηση στο Google μπορεί μια μέλλουσα μαμά να ενημερωθεί καταλλήλως (βλέπε πχ >ΕΔΩ<).

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ- ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ

Ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου, με καλοκαιρία για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το καλοκαίρι όμως, οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες ενώ δεν σπανίζουν τα κύματα καύσωνα. Αν είστε έγκυος, η υπερβολική έκθεση στη ζέστη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα για εσάς ή το μωρό σας.

Σελίδες