Δρ Αθανάσιος Β. Μουσιώλης, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος, Ειδικός Ιατρικής Εμβρύου

Καλώς ήρθατε στο Ιατρείο του Δρ Αθανάσιου Β. Μουσιώλη. Στο Ιατρείο μας, παρέχονται γενικές υπηρεσίες Μαιευτικής & Γυναικολογίας, και εξειδικευμένες υπηρεσίες Προγεννητικού Ελέγχου και Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Στόχος μας είναι η προαγωγή της Υγείας της Γυναίκας σε όλα τα στάδια της ζωής της και η αρτιότερη φροντίδα του εμβρύου.

Τα νέα μας

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Διάγνωση ανεπάρκειας (φυσήματος) βλαβίδας σε έμβρυο από το 1ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Πρόσφατα, αντιμετωπίσαμε μία περίπτωση ανεπάρκειας τριγλώχινας βαλβίδας σε έμβρυο, στα πλαίσια του προγεννητικού ελέγχου (αυχενική διαφάνεια). Η τριγλώχινα βαλβίδα συνδέει τον δεξιό κόλπο με τη δεξιά κοιλία της καρδιάς.
Η διαπίστωση έγινε στις 12 εβδομάδες (3ο μήνα). Η ανεπάρκεια της τριγλώχινας βαλβίδας 1) αυξάνει (λίγο) την πιθανότητα για σύνδρομο Down (Τρισωμία 21) ή 2) σημαίνει μια δυσπλασία της βαλβίδας (κακή κατασκευή).

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΤΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ: ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΝ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΓΚΥΟΣ;

Σε όλες τις γυναίκες που έρχονται στο Ιατρείο και είναι πάνω από τα 30, πάντα κάνουμε μια κουβέντα για τη γονιμότητα και τη σχέση της με την ηλικία. Όλες οι γυναίκες πρέπει να γνωρίζουν ότι η γονιμότητα τους μέχρι τα 35 είναι περίπου σταθερή, μετά τα 35 αρχίζει και πέφτει όσο περνάνε τα χρόνια και μετά τα 40 πέφτει κατακόρυφα.

Μια γυναίκα γεννιέται με περίπου 1 εκατομμύριο ωάρια (αβγά) σαν απόθεμα στις ωοθήκες της. Αυτά σταδιακά εξαντλούνται σταδιακά και έτσι στην εμμηνόπαυση απομένουν περίπου χίλια ωάρια

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ [2018]

Οι επαναλαμβανόμενες αποβολές είναι ένα σχετικά συχνό πρόβλημα στην προσπάθεια για επίτευξη εγκυμοσύνης και αποτελεί αίτιο στεναχώριας και απογοήτευσης σε πολλές γυναίκες και ζευγάρια. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να βρεθούν τα  αίτια και να προσπαθήσουν να αντιμετωπιστούν κατάλληλα. Σε κάποιες περιπτώσεις, δεν μπορεί να ανευρεθεί το ακριβές αίτιο και αυτές οι περιπτώσεις ονομάζονται "ανεξήγητες". Δίνονται διάφορες εμπειρικές ή όχι θεραπείες προσπαθώντας να διατηρηθεί η εγκυμοσύνη.

Σελίδες