Δρ Αθανάσιος Β. Μουσιώλης, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος, Ειδικός Ιατρικής Εμβρύου

Καλώς ήρθατε στο Ιατρείο του Δρ Αθανάσιου Β. Μουσιώλη. Στο Ιατρείο μας, παρέχονται γενικές υπηρεσίες Μαιευτικής & Γυναικολογίας, και εξειδικευμένες υπηρεσίες Προγεννητικού Ελέγχου και Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Στόχος μας είναι η προαγωγή της Υγείας της Γυναίκας σε όλα τα στάδια της ζωής της και η αρτιότερη φροντίδα του εμβρύου.

Τα νέα μας

ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΟΥΣΕΣ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ: Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα [2021]

Τι είναι οι υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις (recurrent UTIs);

Οι υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις ειναι η επανεμφάνιση επεισοδίων απλών και/ ή επιπλεγμένων ουρολοιμώξεων, με συχνότητα τουλάχιστον 3 επεισόδια μέσα σε ένα χρόνο ή δύο επεισόδια μέσα σε 6 μήνες.Συμπεριλαμβάνονται τόσο οι κυστίτιδες όσο και ο πυελονεφρίτιδες. Εμείς θα ασχοληθούμε με τις κυστίτιδες, οι υποτροπιάζουσες πυελονεφρίτιδες χρειάζονται αναλυτικότερο έλεγχο για να διαπιστωθεί η αιτιολογία τους. “Απλή” είναι μια ουρολοίμωξη όταν δεν υπάρχει υποκείμενη παθολογία από το ουροποιητικό σύστημα, “επιπλεγμένη” όταν συνυπάρχουν παθολογικοί παράγοντες, ανατομικές ανωμαλίες ή υποκείμενα νοσήματα. 

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΡΠΙΑΙΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Τι είναι το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα στην εγκυμοσύνη;

Ο καρπιαίος σωλήνας είναι, όπως άλλωστε και υποδηλώνει ο όρος, ένας σωλήνας, ένα πέρασμα δηλαδή στον καρπό, εκ του οποίου διέρχονται οι τένοντες των μυών, που κάμπτουν τα δάκτυλα και το μέσο νεύρο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη νεύρωση της παλαμιαίας επιφάνειας του αντίχειρα, του δείκτη, του μέσου και του μισού παράμεσου. Το «δάπεδο» του σωλήνα αυτού ορίζεται από τα οστά του καρπού, ενώ η «οροφή» του από μία ταινία ελαστικού ιστού, που ονομάζεται εγκάρσιος καρπιαίος σύνδεσμος

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα κάνει κατακρατήσεις υγρών που συχνά προκαλούν πρήξιμο (οίδημα) στα άκρα (χέρια και πόδια). Σε μερικές έγκυες, αυτές οι κατακρατήσεις στην περιοχή του καρπού συμπιέζουν τα νεύρα που περνάνε από τον καρπιαίο σωλήνα και αυτό προκαλεί αλλαγή στην αίσθηση στο χέρι και στα δάκτυλα.

Είναι πιο συχνό σε έγκυες με αυξημένο βάρος ή με αυξημένες κατακρατήσεις (πχ από υπερβολική κατανάλωση αλατιού).

ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠ: ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αντιπροσωπεύει τον 4ο συχνότερο καρκίνο για τις Ελληνίδες μεταξύ 15- 44 ετών. Περίπου 700 γυναίκες κάθε χρόνο θα έρθουν αντιμέτωπες με αυτή την κακοήθεια και περίπου 270 από αυτές θα χάσουν τη μάχη. Είναι διαπιστωμένο ότι η αιτία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας είναι η επιμένουσα μόλυνση από κάποιον ογκογόνο τύπο του ιού HPV. Από όλους του ογκογόνους τύπους, οι τύποι 16 και 18 εμφανίζονται σε περίπου 52% των περιπτώσεων κακοήθειας.

Σελίδες