Δρ Αθανάσιος Β. Μουσιώλης, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος, Ειδικός Ιατρικής Εμβρύου

Καλώς ήρθατε στο Ιατρείο του Δρ Αθανάσιου Β. Μουσιώλη. Στο Ιατρείο μας, παρέχονται γενικές υπηρεσίες Μαιευτικής & Γυναικολογίας, και εξειδικευμένες υπηρεσίες Προγεννητικού Ελέγχου και Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Στόχος μας είναι η προαγωγή της Υγείας της Γυναίκας σε όλα τα στάδια της ζωής της και η αρτιότερη φροντίδα του εμβρύου.

Τα νέα μας

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ & ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Με αφορμή ένα επιμορφωτικό σεμινάριο που παρακολουθήσαμε, θα θέλαμε να ενημερωθείτε για ένα πολύ σπάνιο συμβάν που μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μια εμφάνιση κακοήθειας στο μαστό ενώ μια γυναίκα εγκυμονεί είναι κάτι που μπορεί να συγκλονίσει τη ζωή μιας γυναίκας καθώς και την οικογένειά της. Αισθήματα θυμού, θλίψης και φόβου μπορεί να εμφανιστούν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. 

Ο καρκίνος του μαστού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Μόνο 1 στις 3000 έγκυες θα διαγνωστούν με κακοήθεια στο μαστό. Η πιο συνηθισμένη ηλικία είναι μεταξύ 32 και 38 ετών. Τις περισσότερες φορές η εγκυμοσύνη μπορεί να συνεχιστεί. 

ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Νέο τεστ για την Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε στα ζευγάρια που επιθυμούν εγκυμοσύνη ή περμένουν τον ερχομό του παιδιού τους, τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μια επιπλέον εξέταση προγεννητικού ελέγχου. Με την εξέταση αυτή μπορούμε να ελέγξουμε την τυχόν ύπαρξη μετάλλαξης στο γονίδιο SMN1 που προκαλεί τη νόσο της Νωτιαίας Μυϊκής Ατροφίας. Η εξέταση αυτή πραγματοποιείται με αιμοληψία των γονέων.

ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΑΣ!

Ένας από τους μεγάλους μύθους της εγκυμοσύνης και μια συχνή παρανόηση είναι σχετικά με την άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πολλές εγκυμονούσες, είτε από προσωπικές απόψεις είτε επειδή έχουν επηρεαστεί από τον περίγυρό τους, θεωρούν ότι πρέπει να περνάνε τους 9 μήνες τη εγκυμοσύνης στον καναπέ τους ή να κινούνται ελάχιστα, να το συνδυάζουν αυτό με αυξημένη πρόσληψη τροφής και όλα αυτά με σκοπό να μην κάνουν “κακό” στο μωρό. Η αλήθεια απέχει διαμετρικά!

Σελίδες